Mässingshornet.

Den 26/4 var det premiär för Stand up Comedy-kväll på mässingshornet i Malmö.
Det var en en mycket lärorik kväll på många sätt.
Elin gav oss tips och idéer om hur vi skulle göra ditten och datten på bästa sätt... och tro fan... det funka.
Denna kvällen bjöds det på soppa... väldigt god sådan... Jag har ingen aning om vad som var i... men den var god.

Denna kvällen körde jag helt nytt material...
Det var hysteriskt roligt att få testa det för första gången... Jag hade visserligen tänkt jag skulle köra något annat, men jag ångrade mig i så gott som sista stund och körde detta istället...
Det gick bra... Jag fick mycket skratt... men det fanns en hel del detaljer jag kände att jag behöver slipa på...
Denna gången kommer det bli mer visuellt... vilket innebär att om man skulle spela in det på en cd så hade inte de som hört det fattat och tyckt det varit lika roligt...

Men det var inte det som gjorde kvällen så speciell... det var publiken...
Jag tror allvarligt talat inte jag kan beskriva det med ord... men publiken var med i hela föreställningen... mer än vad jag har varit med om innan...
Jag ska villigt erkänna att jag skratta så jag hade ont i magen efteråt...

Kvällens konfrencier var Elin Nordén. Och förutom mig så uppträdde även Danial Ali Akbari, Sven Nilsson, Allan Dahlqvist, Anna Braun, Tina Andreasson, Fredrik Karlsson, Björn Tennfors, Eric Andersson och Mats Andersson.

Tack allihopa och tack Mässingshornet med dess underbara publik.
Nästa föreställning på Mässingshornet äger rum den 10 maj.

//Anders

M.A.C.K

Igår var det dags igen... Denna gången var det med väldigt kort inställelsetid... 8 månader och 2 dagar innan julafton och allt.
Jag fick ett samtal på eftermiddagen med frågan om jag skulle vilja uppträda på M.A.C.K (Malmö Comedy Klubb) på kvällen.
Jag hade egentligen inga förväntningar på kvällen... jag hade ju ingen aning om vem mer som skulle uppträda.
Jag fick lära mig en ny sak denna kväll. Jag fick lära mig att MC står för Master of Cermony... eller som vi säger på svenska... Konfrensier... fast jag är rätt säker på att det kommer från franskan ändå....
Fast och andra sidan är jag inte helt säker på hur mycket man kan lita på fransmän...
Dom kallar ju faktiskt potatis för Pom de tää... (jag har ingen aning om hur det stavas och jag har ingen som helst lust att ta reda på det heller...) Vilket översatt till svenska blir äpple av marken....
ÄPPLE OCH POTATIS HAR INTE MED VARANDRA ATT GÖRA!!! de är matprodukter bägge två... men sen slutar likheterna där...
Ojdå... nu spåra jag ur lite...

Jag tyckte i det stora hela att det var ett bra gig... skämten satt och jag provade något litet nytt material... Det verkade som att posten hade personalfest denna kväll, men det var inte bara de som var på hugget... det kändes som att hela publiken var med på noterna genom hela kvällen.
MC denna kvällen var Eric Andersson. De andra som uppträdde var Tina Andreasson, Marcus Johansson, Thomas högblom och Aron Flam.

Mack är en helt underbar liten klubb... Jag tror inte diekt att jag kan beskriva det... det är helt enkelt en sån där klubb som bara måste upplevas...

Tack allihopa för en helt underbar kväll... Tyvärr fick jag rusa till jobbet efteråt...

Skärtorsdagen

Jag höll ju på att glömma skärtorsdagen... Då var jag ju i Kävlinge... på Värdshuset...
Det var ju inte helt problemfritt att ta sig dit... men efter att en vän med det största hjärta en människa kan ha, hade kört och hämtat mig och sen skjutsat mig till Kävlinge så anlände jag äntligen dit.

Det var faktiskt riktigt roligt... och det bjöds på Toast med en fläskfilébit med bearnaisås... Hur jäkla gott som helst... Den kan jag varmt rekomendera... Sköljes förslagsvis ner med en öl...

Giget gick ok... inte det bästa jag gjort... men det var ändå ok... men jag lärde mig en hel del på det...
MC (känns kul att jag kan använda detta uttryck nu när jag vet vad det betyder) denna kvällen var Eric Andersson. De andra som uppträdde denna kväll var:
Mats Andersson, Nicklas Perslow, Biggan Lowén, Sven Nilsson, Mackan Andersson och Elin Nordén.

Tack allihopa för en trevlig kväll.

Gasta i Gävle

Den 7/4 var det dags för det första giget utanför Skånes gränser.
Denna gången bar det upp till Gävle och Gasta (Gävle Stand up Attack) på Restaurang GW.
Även om bilfärden upp var dryg på många sätt så underlättade det ändå med trevligt sällskap och om man tänker efter så var det ganska roligt ändå.
Gävle är en ju en jättemysig stad och vandrarhemmet var ju hur mysigt som helst...
Är det denna bocken dom bränner ner i Gävle varje år? Är det så mycket att bråka om?

Är det denna bocken som man bränner ner varje år runt jul? Är det så mycket att gråta för?

Maten som serverades denna kväll var lamm och hur gott som helst... Nästa gång jag är i Gävle är ett restaurangbesök på GW en självklarhet...

Jag ska villigt erkänna att det fanns något som fick mig att tända på alla 99... och det var inte på något dåligt sätt alls... Jag fick se en poster och en flyer... med MITT namn på...
Det är första gången jag ser det... Det är inet utan att man kände sig lite speciell och kände att detta kommer bli ett helt sjukt bra gig.

Flyer
Även denna kvällen spelades det lite intromusik så detta peppade mig ännu mer...
Jag gick upp och körde förmodligen det bästa gig jag gjort... Materialet satt kanon... jag tror jag tajmade det mesta som jag skulle... även de nya rutinerna fick jag bra respons på...
Jag kan bara sammanfatta kvällen med ett ord. UNDERBART!!!

Om det var för att jag var utanför skånes gränser eller om det var för att jag helt enkelt blev så peppad som jag blev eller om det var en kombination av allting låter jag vara osagt... men otroligt roligt var det.

Tack Gasta, Restaurang GW och vandrarhemmet och för att bilen höll hela vägen upp och ner.
//A

Gänget från Gasta Comedy

Fortsättningen på Stand up karriären

Det skulle dröja ända till i februari innan nästa gig skulle komma...
Denna gången inföll det sig den 17 februari på Garva... En Comedy klubb på Harrys i Malmö.
Jag hade en viss innre stress eftersom jag skulle iväg och jobba efter giget...

Men jag fick avnjuta en riktigt god mat... det var stekt potatis med en köttbit och någon slags sås... Hur gott som helst...
För er som inte provat äta på Harrys vill jag varmt rekomendera deras kök... Eller ja... åtminstone maten.

Något som jag tyckte var coolt var att när jag skulle upp på scen så spelades det musik... en slags intro-musik... Fan vad det sporra mig... och helt plötsligt fick jag näst intill storhetsvansinne och började drömma mig bort om vilken som hade varit den perfekta intro-musiken för mig... och den låtlistan skulle kunna göras lååååång... men tillbaka till verkligheten.
Det kändes lite speciellt eftersom jag var först ut och detta var säsongsöppning för Garva.
Men det kändes bra och rutinerna satt som de skulle, men det var just det här med att jag kände mig så stressad som gjorde att det ändå inte kändes riktigt bra... Men det var jäkligt kul.

Nervositeten var närvarande, men inte lika påtaglig som de andra gångerna.
Tyvärr fick jag inte chansen att se de andra komikerna efter mig, men de andra som var närvarande var:
Mattias Olsson (tror han är en av de som driver Garva), Sven Nilsson, Elin Nordén, Martin Lettevall, Marcus Johansson, Joe Eagan, Björn Tennfors, Mats Andersson, Joachim Lindgren, Jörund Larsen.Dagen efter så var det dags för ytterligare ett gig... Denna gången på Dockan Comedy.
Det känns lite som att Dockan har blivit lite av en hemmabas... Om man nu kan säga så efter att bara kört några gig. Men det är en mysig klubb och det är verkligen en underbar miljö.

Den 18 februari stod jag som sagt på scen igen på Dockan...
Det kändes bra... Rutinerna börjar sitta mer och mer och jag har fått så många olika tips och idéer på vad jag ska tänka på... Så nu gäller det bara att finslipa på det jag har.... Vilket för övrigt är ganska mycket, men jag kan ju inte ta allt på en gång.
Även om nervositeten gjorde sig mer påmind denna gången än föregående kväll och jag glömde en del av rutinen... eller ja... jag glömde inte den... det var bara det att jag kom in i fel ordning och så... så jag sabba det nog lite för mig själv där... men det var inte det att jag blev förbannad på mig själv... det var mest det att jag kände att "Aha... om jag säger så här istället så kommer jag bättre in i det och allt kommer på sin plats."

Denna kväll bjöds det på pasta med kyckling... Fan, Restaurang Elephanten har sjukt god mat om man tänker efter.
Förutom mig så uppträdde även:
Mats Andersson, Eric Andersson, Fritte Fitzson, Tina Andreasson, Robin Paulsson, Elin Nordén, Simon Svensson, Thomas Högblom.Den 20e februari hade jag ett privat gig.
Det var en namngivningsfest till en helt underbart söt liten flicka...
Det började med att jag stod ute i trädgården och hade lite eldshow... först med lite poi och sen med stav... sen avslutade jag det hela med lite eldblåsning. Detta blev väldigt uppskattat.
Efteråt när vi satt och åt och det ena efter det andra talet hölls så ställde jag mig upp och körde min grej...
Det var på många sätt ett mycket lyckat gig och helt sjukt god mat.
Jag önskar bara att jag hade träffat dessa människor lite oftare... för dom är verkligen helt underbara.
Den 25e mars skulle jag egentligen ha varit i Linköping på ett gig, men vissa privata angelägenheter gjorde att jag valde att avstå. Lite tråkigt, men ibland får man prioritera annat.
Nu hoppas jag bara på att få komma upp en annan gång.//A

Det började bra... tror jag...

Nu beger jag mig ut i bloggosfären som det så vackert heter...
Tydligen ska man ha en blogg idag.... det är ju inne... och folk skriver om saker som är irrelevant för männskligheten... så jag tänkte att jag får väl göra samma sak...
Men jag tänkte i första hand skriva om Stand Up Comedy här... jo, för det är ju faktiskt som så... jag har ju gett mig på Stand up Comedy.

Det hela började med att jag var på M.A.C.K på Malmöfestivalen i Augusti 2009 och fic se en bunke komiker... och det var hysteriskt roligt...
Jag fick frågan om inte jag också skulle vilja prova på det... Och i flera månader tänkte jag att "Nej, det är inget för mig..."
Men till slut tog jag mod till mig och tänkte att det hade ju varit roligt att prova...

Den 19 november fick jag chansen att prova mina vingar på Dockan Comedy i Malmö.
Nervös var jag ca 1 vecka innan... Denna kvällen var jag ett nervvrak...
Jag fick lugnat nerverna med några öl... och sen kommer jag inte ihåg så mycket mer...
Elin Nordén presenterade mig och jag kände hur hjärtinfarkten var på väg...
Väl uppe på scen så började jag mig så smått hanka mig framåt i manuset...
Helt plötsligt står jag där.... med en spotlight i huvudet och minne som ett dörrhandtag... och fick inte fram ett ljud... det kändes verkligen som att jag stod där uppe i en evighet... men det var bara några sekunder innan jag kom in på rätt bana...
Därefter kommer jag inte ihåg så mycket... Jag vet bara att jag hörde lite skratt på vardera ställen... mitt nästa minne var att jag satt i logen efteråt....

Men en sak kommer jag ihåg... jag fick mat... en förbannat god sallad med räkor och annat gott...
Och alla nya och underbara människor jag fick träffa. Människor man sett på affisher... hört talas om... och sett på tv... jag stod där... mitt bland dom... JAG!!!
Denna kväll uppträdde förutom jag även: Mats Andersson (som vid detta tillfälle även var med och drev Dockan Comedy), Elina Du Rietz, Jason Nichols, Björn Tennfors, Anna Swane (som senare skulle komma till att bli lite av en mentor och en underbar vän), Emma Wesselus, Elin Nordén (Som satt i logen och berättade att det finns de som kräkt uppe på scen), Cecilia Ramstedt (hon som har Prick prick i Lund), Dominik Henzel och Niklas Larsson.

För att ha varit så nervös denna kvällen så jag knappt minns något så var det en mycket minnesvärd kväll... :D


Men det skulle inte ta lång tid innan det var dags för nästa gig. Det kom ganska så oväntat...
Men självklart ville jag ju uppträda igen ju så det var bara att tacka ja till giget.
Den 10 december  2009 var det dags igen.... även denna gången på Dockan Comedy.
Denna kvällen bjöds det på pasta och någon slags köttfärssås... riktigt gott!!

Denna kvällen hade jag lagt upp ett helt nytt material som jag ville prova...
En del skämt gick hem medans andra inte alls gick hem... men huvudsaken var att jag fick mer skratt än tystnad...
Det var roligt att prova nytt material... Så efter den gången så tog jag de skämten som jag fick mest skratt av då och la till i det matrerialet som jag fick bäst skratt av på första giget...

Även denna kvällen var jag grymt nervös... men ingen hjärtinfarkt iaf... och helt ärligt så kommer jag knappt ihåg kvällen... men de andra som uppträdde denna kvällen var: Eric Andersson, Martin Lettevall, Staffan Nordqvist, Malin Nanhed, Sven Holmberg, Nathalie Söderkvist, Mats Andersson, Anna Swane och Ludde Samuelsson.

Efter det giget skrev Mats Andersson om mig i sin blogg:
Anders Löfberg uppträdde för andra gången. Bra energi (en sån komiker som klubbvärdar älskar att sätta först för att få en bra start på kvällen), kul även när det inte är rena skämt och säker. Fortsätt så!

Eric Andersson skrev i sin blogg:
Anders Löfberg hade jag inte sett innan, men hade en skön kaxig stil.

Detta sporra mig nått så gud in i helvete... :)

Och efter det så blev det jul och nyår och helt plötsligt var vi inne i 2010.

(O)normala tankar...

Tja... det är väl egentligen lika bra att dela med sig av sina tankar och idéer...

Kanske är det någon som läser det och kan ge svar... kanske är det någon som kan utveckla tankar och idéer lite och med det ge ytterligare synvinkel på saker och ting...

Vi får väl se vart det bär hän...

//A

RSS 2.0